Składniki/2 porcje: -1 pierś z indyka -2 ząbki czosnku -2 łyżeczki bazyliowego pesto np.firmy Ponti -oliwa z oliwek – 6 krążków makaronu tagliatelle – ok. 6 zielonych szparag -sok z cytryny – parmezan do posypania -słodka papryka w proszku – sól i pieprz Przygotowanie: ( u mnie ok. 3 krążki na osobę 🙂 Na osobnej patelni podsmażamy chwilę pokrojony drobno czosnek ( polecam oliwę do smażenia ale może być też inny tłuszcz. Ja użyłam w tym przepisie pesto firmy Ponti – bardzo fajny produkt z dobrym składem i bez glutenu. W czasie gdy grillujemy indyka i szparagi, gotujemy w osolonej wodzie makaron tagliatelle. Pierś z indyka kroimy wzdłuż na tzw. kotlety. Pod koniec grillowania smarujemy wierzch indyka jedną łyżeczką pesto bazyliowego.