Składniki 2-4 porcje ( ok. 8 szaszłyków) : – 1 pierś z kurczaka – 1 cukinia – 1 papryka słodka – oliwa z oliwek – łyżka syropu klonowego z agawy lub miodu – sok z wyciśniętej cytryny lub Limmi Przyprawy – sól i pieprz – 1 łyżeczka papryki w proszku – 1 łyżeczka garam masala – 1 łyżeczka kurkumy – suszona kolendra i oregano do podania: ryż jaśminowy, pomidory, roszponka Przygotowanie: Kurczaka, cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Pod koniec grillowania skrapiać szaszłyki sokiem z cytryny a na sam koniec posmarować je syropem klonowym, miodem lub syropem z agawy. Nadziać składniki na patyczki i grillować (na patelni grillowej lub grillu) z każdej strony, łącznie przez około 15 minut. Przygotowane warzywa i kurczaka polać oliwą i wymieszać z mieszanką przypraw.