Miłego piątku kochani Wam życzę :-) Składniki: - makaron u mnie razowe penne - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 1/2 puszki kukurydzy - około 6-8 ogórków kiszonych - kawałek cukinii (ja miałam pół) - natka pietruszki - starta mozzarella 1. 2. Ogórki kroimy w grubsze plasterki, tuńczyka odsączamy na sitku, tak samo kukurydzę. Na obiadek polecam Wam pyszną zapiekankę makaronową z tuńczykiem, cukinią kiszonymi ogórkami i kukurydzą. Cukinię kroimy w cienkie plasterki, natkę pietruszki siekamy. Makaronowa zapiekanka z tuńczykiem, ogórkiem kiszonym, cukinią i kukurydzą Dzień dobry :-) Do zapiekanki możemy przygotować sos czosnkowy, podać z chrzanem wymieszanym z majonezem. Wszystko posypujemy natką pietruszki (troszkę zostawiamy) i startą mozzarellą. Nie wiem czy taki dobry, bo w Rzeszowie pada śnieg.