Składniki na 4 porcje: 4 kotlety z indyka (u mnie takie 2 cm) pokruszone płatku kukurydziane 1 jajko 3/4 szklanki mleka mąką 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz olej rzepakowy 1. 3. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. 4. Każdego kotleta maczamy z obu stron w cieście, następnie w płatkach (najlepiej wysypanych na większym talerzu). Mąki dodajemy tyle, żeby ciasto które robimy było o konsystencji takiej jak na naleśniki. My robimy dość rzadko, a jak już robimy to staram się robić je inaczej niż tradycyjnie. 2. Płatki kukurydziane dajemy do foliowego woreczka i zgniatamy wałkiem, możemy też w rękach. Smażymy z obu stron na rumiano.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/06/kotlety-z-indyka-w-panierce-z-patkow.html