Wartość energetyczna 21 kcal Węglowodany 0,93 g Tłuszcz 0 g Białko 0 g Witaminy Witamina A 0 μg Tiamina (B1) 0 mg Ryboflawina (B2) 0 mg Niacyna (B3) 0 mg Witamina B6 0 mg Kwas foliowy (B9) 0 μg Witamina B12 0 μg Witamina C 0 mg Witamina E 0 mg Witamina K 0 μg Minerały Wapń 7 mg Żelazo 0,20 mg Magnez 5 mg Fosfor 8 mg Potas 73 mg Sód 5 mg Cynk 0,04 mg Źródło: USDA Nutrient Database Ocet jabłkowy to produkt spożywczy, któremu przypisuje się multum właściwości pozytywnych dla zdrowia i urody, w tym pozytywny wpływ na odchudzanie. Co ciekawe, ten bursztynowy, specyficznie pachnący roztwór nie jest jednak zbyt dobrym źródłem wartości odżywczych: Wartości odżywcze w occie jabłkowym (na 100g) Nie dziwi zatem fakt, iż poszukujemy skutecznych rozwiązań, które mają nam pomóc w uzyskaniu lepszych wyników na wadze. Wytwarzany jest – jak sama nazwa wskazuje – na bazie jabłek podczas procesu fermentacji, za który odpowiedzialne są bakterie owocowe. Czy i ile można schudnąć stosując ocet jabłkowy na odchudzanie? Czy faktycznie ocet jabłkowy działa na procesy redukcyjne?