Składniki (tortownica o średnicy 21 cm): 200 g mąki pszennej 4 g proszku do pieczenia (1 płaska łyżeczka) 4 jajka (wielkość L) 165 g cukru 100 ml Oliwy z oliwek Gallo Classico 250 g truskawek Aby wziąć udział w zabawie wystarczy w komentarzu pod wpisem odpowiedzieć na pytanie: Do czego najchętniej wykorzystujesz oliwę z oliwek Gallo? Jest delikatne, miękkie i wilgotne, dzięki dodatkowi oliwy z oliwek, która wspaniale wpływa na jego strukturę i przedłuża świeżość. To idealne ciasto na letnie dni i niezapowiedzianą wizytę gości, ponieważ jest bardzo proste do przygotowania i wymaga zaledwie 5 podstawowych składników, które zawsze są pod ręką. Poza przepisem na to pyszne ciasto, razem z marką Gallo przygotowałam dla Was KONKURS : ) Do wygrania są trzy zestawy produktów Gallo. Jajka wbić do miski, dodać cukier i zmiksować do uzyskania jasnej, puszystej masy (może to potrwać kilka minut w zależności od mocy miksera). Do wypieków polecam klasyczną Oliwę z oliwek Gallo Classico, która podkreśla również słodkie smaki. Zmniejszyć obroty miksera i łyżka po łyżce dodawać mąkę z proszkiem, mieszać tylko do połączenia się składników. Na tym etapie można dodać skórkę otartą z cytryny.