LANY CHRUST

Beata
Desery
28.02.2019 12:08
LANY CHRUST

Jest najlepszy zaraz po ostudzeniu, więc zachęcam do robienia :-) Miłego i smacznego czwartku kochani :-) Składniki: - 200 g mąki pszennej - około 180 ml mleka - 20 ml czystej wódki - 3 jajka - 1,5 łyżeczki cukru - szczypta soli 1. Żółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Robi się go bardzo prosto i szybko, bo wszystko mieszamy mikserem, później tylko powstałe ciasto musimy przełożyć do rękawa cukierniczego i na rozgrzanym oleju tworzymy esy floresy :-) 2. Olej lub smalec mocno rozgrzewamy, porcję ciasta przelewamy do rękawa wyciskamy na mocno rozgrzany tłuszcz tworząc zawijasy. U nas w tym roku lany chrust, powiem Wam, że jestem zaskoczona smakiem, bo chrust jest niezwykle chrupiący. 3. Chrust smażymy do zrumienia się, potem przekręcamy na drugą stronę. Ubić pianę z białek i dodać na samym końcu do masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/02/lany-chrust.html