No i odbiegłam też znacząco od tradycyjnego tabbouleh, ponieważ u mnie zamiast natki pietruszki wystąpili lubczyk, tymianek i rozmaryn 😋 Składniki: (2 porcje) - 100 g. kuskusu - 5 krążków cukinii o grubości 1 cm. - 4 morele - 1 ząbek czosnku - 1 mała cebula - po 3 gałązki tymianku, mięty, rozmarynu i lubczyku - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka soku z cytryny - 1 szkl. wody - 1 szczypta cynamonu - sól, pieprz Cukinię pokrój w kosteczkę 1/1 cm. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, wrzuć cukinię i smaż kilka minut, aż zmięknie. Dzisiaj tabbouleh, którego ja jadam właściwie nie jako dodatek do mięsa czy ryby, a jako danie główne 😉 Jako, że jesteśmy u progu lata, kuskus połączyłam z morelami i cukinią. Dodaj cynamon, drobniutko posiekane zioła i 2 łyżki oliwy.