Smaki i kolory galaretek można także wybrać dowolne. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 2 galaretki agrestowe + 250 ml gorącej wody 2-3 łyżki cukru 600 g owoców, u mnie truskawki, winogrona i jagoda kamczacka herbatniki do wyłożenia formy 2 galaretki przezroczyste + 750 ml gorącej wody Kilka przepisów na pyszne serniki na zimno: Puszysty serniczek z galaretkami Sernik borówkowo-cytrynowy Sernik truskawkowy Sernik malinowy Sernik kawowy Na wierzchu schłodzonego sernika ułożyć pozostałe owoce, truskawki pokroiłam w plasterki a winogrona przekroiłam na pół. Dwie galaretki przezroczyste rozpuścić w 750 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Drobne można dodać w całości a większe lepiej pokroić aby potem sernik lepiej się kroił. Do masy dodać ok 250 g owoców, dodałam małe jagody i kilka pokrojonych w kosteczkę truskawek. Mam dla Was kolejny prosty przepis, w którym można wykorzystać dowolne owoce jakie mamy pod ręką. Jest gorąco więc nastała pora na serniki na zimno.