Pyszne, letnie ciasto to na pewno tarta na kruchym spodzie z kremem na bazie śmietany i mascarpone i do tego letnie owoce. Dodatkowo, żeby ciasto nam nie urosło i nie zmieniło pozycji w formie, kładziemy na nie papier do pieczenia i posypujemy grochem/fasolą czy specjalnymi koralikami do pieczenia. Dodatkowo: Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do misy miksera i ugniatamy ciasto, wkładamy na 30 min. do lodówki do schłodzenia. Polecam :) Składniki: Ciasto: - 3 żółtka, - 2,5 szklanki mąki tortowej, - szczypta soli, - 1 szklanka cukru pudru, - ok. 180 g masła schłodzonego. Ciasto wałkujemy na papierze do pieczenia z odrobiną podsypanej mąki. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 min z obciążeniem, potem ok. 15min bez obciążenia. Krem: - 330 ml śmietany 30% (schłodzona), - 250 g mascarpone (schłodzone), - 1-3 łyżki cukru (do smaku).