Składniki: - 1 1/3 szklanki mąki pszennej - 115 g miękkiego masła - 115 g miękkiej Nutelli - 2/3 szklanki brązowego cukru - 1 jajko - 1 łyżeczka aromatu z wanilii - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka posiekanych orzechów ( u mnie włoskie) - 1/4 łyżeczki soli Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczając je dłonią. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W misce utrzeć miękkie masło razem z Nutellą i solą. Następnie przesiać mąkę pszenną, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkiepole.blogspot.com/2020/06/ciasteczka-z-nutella-i-orzechami.html