Kokosowo-malinowa tapioka

Desery
07.12.2019 9:01
Kokosowo-malinowa tapioka

Warstwa malinowa: - 100 g drobnej tapioki - 1,2 l mleka ( wedle uznania-kokosowe/krowie/migdałowe) - 4 łyżek cukru - cukier wanilinowy ( około 2 łyżek) - 150 g malin (mrożone wcześniej rozmrozić) Maliny blendujemy z cukrem ( cukier do smaku-u mnie około 2 łyżki) Mus mango: - 400 g świeżego mango ( bez pestki i skórki, skrojone w kostkę) - 2 łyżki soku z cytryny - 0,5 szkl cukru pudru - 3 płatkiżelatyny - 5 łyżek gorącej wody Mango rozdrabniamy w blenderze, dodajemy sok z cytryny i cukier. Troszkę czasochłonny, ale dla efektu i smaku warto poświęcić ten czas :) Warstwa waniliowa: - 100 g drobnej tapioki - 1 l mleka ( wedle uznania-kokosowe/krowie/migdałowe) - 4 łyżek cukru - cukier wanilinowy ( około 3 łyżek) Mleko wlewamy do garnka razem z musem i cukrem, wsypujemy kuleczki tapioki i moczymy około 2 godziny. Mleko wlewamy do garnka razem z cukrem, wsypujemy kuleczki tapioki i moczymy około 2 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkiepole.blogspot.com/2019/12/kokosowo-malinowa-tapioka-z-mango.html