Odwrócone ciasto z rabarbarem Składniki: Ciasto: 150 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki skórka z połowy cytryny 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 3 jajka 3/4 szklanki śmietany albo jogurtu naturalnego Kruszonka: 4 łyżki masła 3 łyżki cukru 4 łyżki posiekanych drobno migdałów 5 łyżek mąki kilka łodyg rabarbaru 4 łyżki cukru masło do wysmarowania formy. Spód formy podsypać cukrem, ułożyć rabarbar wokoło formy tak, żeby boki się lekko na siebie nachodziły, posypać cukrem. Składniki na kruszonkę umieścić w mikserze i zmiksować albo wyrobić w rękach na grudki i wstawić do lodówki. Dodać jajko, miksować, dodać łyżkę mąki, miksować, następnie znów jajko, zmiksować, mąkę i jajko. W misce zmieszać mąkę na ciasto z solą i proszkiem do pieczenia.