Kluski leniwe Składniki: 250 g sera białego 2/3 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli do podania: 2 łyżki masła, 3 łyżki mąki tartej, 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Twaróg rozgnieść bardzo dokładnie widelcem razem z jajkiem , dodać mąkę i sol zmieszać dokładnie, ciasto uformować w kulkę. Można je podać jak na powyższym zdjęciu z bułeczką i masłem, można podać z masłem i cukrem, albo z sezonowymi owocami - teraz polecam oczywiście truskawki. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę i lekko zarumienić, dosypać cukier, wymieszać i przełożyć kluski, obtoczyć w bułce z masłem i podawać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/06/kluski-leniwe.html