Składniki (ok. 6 sztuk): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki ksylitolu 2 jajka 1/3 szklanki oleju roślinnego lub roztopionego masła 1 i 1/2 szklanki mleka Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, ksylitol. Dziś zapraszam na bardzo proste, szybkie w przygotowaniu fit gofry, wykonane z mąki pełnoziarnistej, bez białego cukru i z mąłą ilością cuku. Gofry po upieczeniu odkładać na metalową kratkę i podawać z ulubionymi dodatkami np. marmoladą, dżemem, owocami, czekoladą. Swoje podałam z dżemem wiśniowym, ale dodatki można dobrać według uznania, albo zjeść gofry na samo.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2020/05/gofry-z-maki-penoziarnistej-bez-cukru.html