Bagietki Pszenne

Iwona
Śniadania
02.06.2020 17:41
Bagietki Pszenne

Gotowe, uformowane bagietki oprószamy mąką i układamy na specjalną blaszkę do bagietek lub na zwykłą blaszkę na której kładziemy papier w formie harmonijki i w te harmonijki wkładamy nasze bagietki i odstawiamy pod przykryciem do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Bagietki pieczemy przez 10 minut w 230 stop, a następnie zmniejszamy temp. do 200-190 i pieczemy jeszcze około 15-20 minut. 3. Wyrośnięte ciasto odgazowujemy (zagniatamy ponownie) i dzielimy na 2 części z których formujemy podłużne bagietki. Ciasto ma być lekko lepiące. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/06/bagietki-pszenne.html