Składniki na biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę. Krem budyniowy: ¾ litra mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżeczek ksylitolu 250 g masła 1 łyżka wanilii 1 łyżka cukru pudru Gotuję budyń z ¾ litra mleka i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w ¼ szklanki zimnej wody, dodaję dwie łyżki ugotowanego rabarbaru, mieszam i wlewam całość do reszty rabarbaru dobrze mieszając. Na biszkopt wykładam krem budyniowy i wstawiam pierwszą warstwę do lodówki na 20 minut. Krem rabarbarowy: 600 g rabarbaru 250 ml wody 2-3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej Masło ubijam do białości, a następnie dodaję po łyżce budyniu, cały czas miksując na średnich obrotach. Składniki: 150 ml śmietanki 30% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady ciemnej 1 łyżka miodu. Na koniec dodaję cukier waniliowy i cukier puder i jeszcze chwilę miksuję. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści, a następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Następnie wykładam warstwę rabarbarową i na górę kładę drugi blat biszkopta, który również nasączam. Następnie gotuję go razem z wodą i cukrem, aż będzie miękki (około 10 minut). Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Polecam, bo sezon na rabarbar nie trwa długo i warto go dobrze wykorzystać. Ciasto wstawiam do lodówki na godzinę.