Schab duszony z papryką i soczewicą

Marta
Obiad
02.06.2020 18:41
Schab duszony z papryką i soczewicą

Schab duszony z papryką i soczewicą - składniki: - 500-600 g schabu - 2 cebule - 3 niewielkie marchewki - 250 g czerwonej soczewicy - 1 papryka - 1 puszka krojonych pomidorów - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - bulion warzywny - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić schab duszony z papryką i soczewicą? - Schab oczyść, osusz i pokrój na cienkie plastry. - Schab przełóż do garnka, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i zalej bulionem w takiej ilości, by mięso było całkowicie przykryte. Schab duszony z papryką, soczewicą, marchewką i pomidorami to pyszne, sycące i rozgrzewające danie obiadowe. Mięso duś na niewielkiej mocy palnika przez kolejne 40 minut. Duś na niewielkiej mocy palnika przez 20 minut. - Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę pokrojoną w pióra.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/06/schab-duszony-z-papryka-i-soczewica.html