Składniki na duży bochenek lub 2 mniejsze: 350 g semoliny 150 g mąki manitoba lub chlebowej 7 g drożdży suchych 300 g wody 10 g soli 2 łyżki oliwy łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy łyżeczka miodu sezam biały Każdą z nich zrolować w długi wałek i zawinąć go w serpentynę, a koniec wałka ułożyć na jej wierzchu. Można uformować je tak jak ja w sycylijską mafaldę albo w zwykły podłużny lub okrągly bochenek. Wstawić do niego chlebki na 15 minut, zmniejszyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. Wyrabaic całośc kilka minut ręcznie lub mikserem z hakiem do ciast drożdżowych, aż powstanie gładkie ciasto. - Po tym czasie wyłożyć ciasto z miski, podzielić na dwie części. Sycylijski chleb Pane Siciliano Sycylijski chleb, który z łatwością przygotujesz w domu.