Idealny smak i konsystencja z doskonałego przepisu pani Agnieszki Kręglickiej. Składniki: szklanka soczewicy czerwonej 3 jajka 3 średnie marchewki 3 ząbki czosnku cebula łyżka koncentratu pomidorowego łyżka sosu sojowego 2 łyżki oleju kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy papryka słodka, kurkuma, kumin - po 1/2 łyżeczki szczypta chilli sól, pieprz - Soczewicę przepłukać na sicie, wsypać do garnka. Pasztet z soczewicy Wegetariańska wersja pasztetu z czerwonej soczewicy. - Marchewki i cebulę pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju. Gotować, aż z soczewicy zrobi się papka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/05/pasztet-z-soczewicy.html