Dyniowe biscotti

Katarzyna
Desery
03.03.2019 10:35
Dyniowe biscotti

czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka przyprawy PUMPKIN SPICE lub cynamonu jajko 3 łyżki masła szczypta soli duża garść suszonej żurawiny duża garść orzechów włoskich - Piekarnik nastawić na 180 stopni. Ułożyć je płasko na blaszcze i wstawić drugi raz do piekarnika na około 20 minut, aż ciasteczka lekko się zrumienią. - Po tym czasie wyjąć, odstawić do przestudzenia na kilka minut, a potem ostrym nożem pokroić na plastry o grubości 1 cm. - Z tak powstałego ciasta uformować dwa wałeczki, przenieść je na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Dodać puree z dyni i całość zmiksować, aż składniki się połączą. - W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę i sól.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/12/dyniowe-biscotti.html