To co jutro na śniadanie? Składniki: (5 dużych naleśników) 1 szkl. napoju ryżowego od Inka 50 g. świeżego szpinaku 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju + 1 łyżka do smażenia 120 g. mąki pszennej Budyń waniliowy 1,5 szkl. napoju ryżowego od Inka 1 żółtko 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka pasty waniliowej W 1/2 szklance napoju ryżowego rozmieszaj żółtko i obie mąki tak, aby nie było grudek. 1 szklankę napoju doprowadź do zagotowania z cukrem i pastą waniliową (można zastąpić cukrem z wanilią lub ziarenkami wanilii). Naleśniki, jak i budyń o smaku waniliowym, przygotowałam na roślinnym napoju ryżowym od Inki. Napój jest tak przyjemnie słodki, a jest to słodycz naturalna, że do ciasta naleśnikowego dodałam tylko łyżkę cukru. Jak przemycić szpinak komuś, kto za nim nie przepada? Gdy budyń zagotuje się, zdejmij go z ognia. Naleśniki posmaruj gorącym budyniem i zwijaj jak lubisz ;)