Kopytka szpinakowe

Obiad
17.05.2020 21:17
Kopytka szpinakowe

Składniki: (5-6 porcji) - 800 g. obranych ziemniaków - 8 łyżek mąki pszennej + 2-3 łyżki do podsypywania - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 jajko - duża garść świeżego szpinaku Ja podałam je tylko z podgrzanymi na masełku ziołami, ale oczywiście można też zrobić sos, jaki tylko się najbardziej lubi :) Bierz po kawałku ciasta, roluj wałeczki, a następnie krój je pod ukosem na 3 cm. kluseczki. Po odcedzeniu wyłóż na patelnię z masłem i ziołami i delikatnie wymieszaj. Na mąkę wyłóż przeciśnięte ziemniaki oraz szpinak z jajkiem. Dodatkowo - 50 g. masła - listki świeżych ziół (u mnie szałwia i cząber) - sól, pieprz Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Szpinak zblenduj z jajkiem na gładko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/05/kopytka-szpinakowe-spinach-gnocchi.html