Rabarbarowa kostka bez pieczenia

Desery

30.05.2020 10:55

Rabarbarowa kostka bez pieczenia

Najlepiej smakuje oczywiście schłodzona, prosto z lodówki :) Składniki: (16 porcji) - 600 g. łodyg rabarbaru - 200 g. cukru - 250 ml. wody - 500 ml. Prosty deserek z rabarbaru, który poza oczekiwaniem na stężenie w lodówce, przygotujecie w mig. śmietanki 30% - 3 łyżki żelatyny - 2 łyżki ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon zMadagaskaru Dr. Oetkera - 32 szt. herbatników Dno i boki blaszki o wymiarach 25/20 cm. Doprowadź do zagotowania i gotuj na małym ogniu około 5 minut (aż rabarbar zacznie się rozpadać). Na dnie ułóż 16 harbatników, jeden obok drugiego. Po przestudzeniu masy, ma być prawie zimna, przełóż ją na przygotowane herbatniki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/05/rabarbarowa-kostka-bez-pieczenia.html