Składniki Masa mango: 650 g jogurtu greckiego 500 g pulpy z mango 7 łyżeczek żelatyny* 4 czubate łyżki cukru pudru sok z 1/2 limonki Masa jogurtowa: 400 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki żelatyny* 3 łyżki cukru pudru sok z 1/2 limonki Jogurtowy sernik na zimno z mango nie dość, że jest bardzo łatwy do przygotowania - wystarczy tylko zmiksować przez chwilę składniki, to pysznie smakuje, obłędnie wygląda i jest bardzo małokaloryczny. Jogurtowy sernik na zimno z mango nie dość, że jest bardzo łatwy do przygotowania - wystarczy tylko zmiksować przez chwilę składniki, to pysznie smakuje, obłędnie wygląda i jest bardzo małokaloryczny. Jogurtowy sernik na zimno z mango Kulinarne inspiracje Jogurtowy sernik na zimno z mango Po prostu deser ideał, dla tych, którzy nie lubią słodkich ciast, albo dbają o swoją figurę, ale jednak raz na jakiś czas mają ochotę na jakiś deserek. Po prostu deser ideał, dla tych, którzy nie lubią słodkich ciast, albo dbają o swoją figurę, ale jednak raz na jakiś czas mają ochotę na jakiś deserek. Na blogu znajdziecie też inne smakowite pomysły na serniki na zimno:na tortownicę o średnicy 19 cmMasę wlewamy do formy. Dodatkowo: truskawki do przybrania * zawsze warto sprawdzić na opakowaniu żelatyny na jaką ilość masy jest przeznaczona. W misce mikserem ubijamy jogurt z cukrem pudrem, sokiem z limonki i pulpą mango. Wkładamy do lodówki, na 5 godzin, a najlepiej na całą noc, aż stężeje. Wykonanie Masa mango: Żelatynę namaczamy w 1/3 szklanki wody i odstawiamy na 10 minut.