Pieczeń drobiowa z marchewką i mozzarellą

Ewa

Obiad

19.05.2020 8:46

Pieczeń drobiowa z marchewką i mozzarellą

około 800 g mięsa drobiowego (u mnie pierś indyka) 1 marchewka 1 duża cebula 1 op. mozzarelli w zalewie xl 1 jajko zioła prowansalskie sól, pieprz odrobina bułki tartej odrobina masła Cebulę kroimy w kostkę. W połowie czasu pieczenia na wierzch pieczeni rozkładamy starte na wiórki lub cienko pokrojone masło (nie za dużo). Na ciepło jako porcja obiadowa; na zimno, polana ketchupem jako dodatek do chleba. Dodajemy podsmażoną cebulę z marchewką, jajko oraz startą mozzarellę. Fajna alternatywa dla smażonych paluchów drobiowych z mozzarellą (zobacz przepis -> KLIK). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/05/19/pieczen-drobiowa-z-marchewka-i-mozzarella/