Składniki na ciasto (15 bułeczek, blacha 23×33 cm): 500 g mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 16 g cukru wanilinowego 7 g drożdży instant szczypta soli 1 szklanka mleka 100 g masła 1 jajko (wielkość L) Składniki na kruszonkę: 3 łyżeczki mąki pszennej 3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki masła W ich wnętrzu można ukryć ulubione dodatki jak czekolada, dżem, twarożek, czy budyń, jednak nam najbardziej smakują w wersji z powidłami : ) Masło rozpuścić z mlekiem na niewielkim ogniu, lekko przestudzić i wraz z jajkiem dodać do pozostałych składników. Uformować kulki i każdą z nich rozwałkować na podłużny placek, nałożyć powidła i zwinąć w rulonik. Przepyszne drożdżowe bułeczki z powidłami i kruszonką sprawdzą się idealnie w roli drugiego śniadania, czy deseru.