Chili con carne – prosty i szybki przepis

Milena

Obiad

19.05.2020 15:06

Chili con carne – prosty i szybki przepis

Składniki na chili con carne: 400 g mięsa mielonego wołowego średniej wielkości cebula 3 ząbki czosnku 300 ml passaty pomidorowej 200 ml bulionu (wołowy lub warzywny) puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy papryka czerwona 2 czerwone papryczki pepperoni płaska łyżeczka cukru sól, pieprz, kolendra, pietruszka, ostra papryka lub chili w proszku (jeśli nie lubicie ostrych potraw, można pominąć Przepis jest szybki do zrobienia i mało skomplikowany, więc będzie idealny, kiedy mamy ochotę na smaczne, aromatyczne danie, a nie chce nam się siedzieć godzinami w kuchni. Chili con carne to pyszne danie jednogarnkowe rodem z kuchni teksańskiej, które można przygotować na obiad dla całej rodziny. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez jakieś 10 minut. Oba składniki wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażamy przez chwilę. W tym czasie papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2012/08/chili-con-carne/