Szybkie krewetki ze szparagami i pesto z liści pietruszki

Dorota

Obiad

12.05.2020 10:19

Szybkie krewetki ze szparagami i pesto z liści pietruszki

Szybkie krewetki ze szparagami i pesto z liści pietruszki Składniki (2 porcje): - 100 g krewetek tygrysich - pęczek zielonych szparagów - 10 – 15 pomidorków koktajlowych - ¼ cukinii - 2 łyżki masła Pesto: - 1 natka pietruszki - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki prazonych ziaren słonecznika - 100 ml oliwy z oliwek - woda, sól, pieprz - 50 g sera cheddar lub parmezanu (opcjonalnie) Przygotowanie: - Krewetki rozmrażamy. A gdyby tak zrobic je sezonowo, wiosennie majowo i przygotować szybkie krewetki ze szparagami i pompołączyć je z zielonymi szparagami i pesto z liści pietruszki? Szybkie krewetki ze szparagami i pesto z liści pietruszki Krewetki to super sposób na szybka i pyszną kolacją. Podajemy z pesto pietruszkowym lub z pesto z liści rzodkiewki. No i zdrowo 🙂 A jeżeli zostanie Wam więcej krewetek to spróbujcie te z czosnkiem i pomidorkami ze spaghetti cukiniowym albo inne z pesto. Z kolei więcej pomysłów na szparagi znajdziecie nie tylko na blogu, ale również w wiosennym numerze Magazynu Kocioł – do pobrania całkowicie za darmo tutaj. Zielone szparagi i krewetki z patelni Prawdę powiedziawszy, to mam taką szparagową obsesję.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/szybkie-krewetki-ze-szparagami-i-pesto-z-lisci-pietruszki/