jagody maqui – ciemnofioletowe i lekko cierpkie owoce które odznaczają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i antyoksydantów, które mają właściwości przeciwstarzeniowe. – ciemnofioletowe i lekko cierpkie owoce które odznaczają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i antyoksydantów, które mają właściwości przeciwstarzeniowe. Gofry ze skyrem jagodowym i owocami Ilość: 2 porcje Składniki: składniki na gofry z tego przepisu 1 łyżka moringi (opcjonalnie) 150 g skyru lub jogurtu greckiego 2 łyżeczki sproszkowanych jagód Maqui (ja użyłam tych od Purella) 2 łyżeczki erytrolu 100 g owoców: malin i borówek garśc orzechów – u mnie częśc w całości, a część zblendowana na proszek łyżka jagód goji łyżka kruszonego surowego kakao syrop klonowy do smaku Przygotowanie: Znane są od 2,5 tys. lat w tradycji kuchni chińskiej, sa zwane Diamentami Wschodu. – charakteryzują się wysoką zawartością błonnika i białka oraz żelaza, przy tym bardzo niska zawartością tłuszczu. Zawiera wysoką zawartość błonnika oraz białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. proszek z liści moringi smakuje jak zielona herbata – odrobinę cierpko i owocowo. jagody goji – charakteryzują się wysoką zawartością błonnika i białka oraz żelaza, przy tym bardzo niska zawartością tłuszczu. Przygotowujemy gory z tego przepisu – ja do ciasta dodałam łyżkę sproszkowanej moringi, która nadała im zielonkawy kolor, ale możecie z niej zrezygnować. Otóż: moringa – proszek z liści moringi smakuje jak zielona herbata – odrobinę cierpko i owocowo. Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Zawiera wysoką zawartość błonnika oraz białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. surowe kakao – nieoczyszczone ziarno kakaowca, które jest źródłem magnezu, potasu, wapnia oraz żelaza.