Roladki schabowe ze szparagami FIT

Martyna
Obiad
11.05.2020 19:49
Roladki schabowe ze szparagami FIT

Składniki na 3-5 porcji: – 500g zielonych szparagów (15 sztuk) – 360g schabu wieprzowego (5 plastrów) – 1/2 łyżki oleju – 5 łyżeczek musztardy czeskiej – 1 łyżeczka suszonego oregano – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Wczoraj pojawiła się frittata z ich wykorzystaniem, ale polecam Wam również cytrynowe risotto ze szparagami i krewetkami oraz pieczone szparagi w szynce Crudo z jajkiem w koszulce i pieczonymi ziemniakami. Przy podziale na 5 porcji, jedna roladka to około 135 kcal, B: 21,1g, T: 3,6g, W: 4,6g. Na moim Instagramie w Stories znajdziecie również przepis na szparagi z grilla 🙂 Jeżeli mamy schab w całości – kroimy go na 5 równych plastrów. Ku mojemu zdziwieniu na moim blogu możecie znaleźć tylko 3 przepisy z ich wykorzystaniem. Sezon na szparagi w pełni, dlatego będę zachęcać Was, by po nie sięgać. Przygotowanie szparagów jest niezwykle proste, dlatego warto włączyć je do codziennej diety nawet w ich najprostszej wersji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/roladki-schabowe-ze-szparagami-fit/