Babeczki z kremem budyniowym

Picante-
Desery
11.05.2020 8:18
Babeczki z kremem budyniowym

Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki krupczatki - 200 g schłodzonego masła, pokrojonego w kostkę - 150 g cukru pudru - 2 żółtka - 1 jajko - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 350 ml mleka budyń o smaku waniliowym lub śmietankowym 200 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru opcjonalnie: kilka kropel pasty waniliowej Wykonanie: Ze składników na ciasto zagniatamy energicznie kruche ciasto. Wymagają nieco więcej czasu na przygotowanie, zwłaszcza jeśli zrobicie je w tak małych foremkach jak ja, ale czyż w takiej wersji nie są urocze? Owijamy je w folię spożywczą, odkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wstawiamy bezpośrednio do piekarnika rozgrzanego do 180C, pieczemy około 20 minut (na złoty kolor). Nakłuwamy ciasto widelcem w w każdej babeczce. Ponownie wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Nowy tydzień rozpoczynam bardzo przyjemnym przepisem na małe, wiosenne słodkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/05/babeczki-z-kremem-budyniowym.html