Pyszne, soczyste i aromatyczne! Kotlety schabowe po kowalsku - składniki: - 600 g schabu - 5 łyżek ostrej musztardy - 2 łyżki miodu - 2 jajka - bułka tarta - 3 cebule - 2,5 łyżki majonezu - 2,5 łyżki ketchupu - 6-7 plasterków żółtego sera - przyprawy: sól, pieprz - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić kotlety po kowalsku? - Schab oczyść, osusz, pokrój na kotlety i dość cienko rozbij. Smakowite kotlety marynowane w miodzie i musztardzie, a następnie zapiekane pod pierzynką cebulową z dodatkiem majonezu i ketchupu. - Po upływie powyższego czasu panieruj kotlety najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. - Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia. Każdy kawałek mięsa dopraw z obu stron solą i pieprzem. - Kotlety wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 10 minut. Na każdym kotlecie ułóż porcję farszu cebulowego i plasterek żółtego sera.