Składniki: 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1 cebula ząbek czosnku 1 szklanka pomidorowej passaty sól pieprz ocet jabłkowy do smaku tymianek Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w bardzo drobną, a resztę warzyw w większą. Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie co można jeść podczas diety, a także przykładowe menu na 7 dni diety warzywno-owocowej, w którym podaję Wam gotowy tygodniowy jadłospis. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej, między innymi: Ratatouille, warzywny gulasz (dieta dr Dąbrowskiej) Wrzucamy pozostałe warzywa wraz z czosnkiem i dusimy przez 10 minut, dodajemy passatę i gotujemy razem przez kolejne 5 minut. Dla potrzeb diety przepis nieco zmieniłam, ale też wyszło bardzo pysznie.