Kluseczki szpinakowe

Agnieszka

Przekąski

13.07.2014 9:14

Kluseczki szpinakowe

Polecam na szybki i pożywny obiad 🙂 Składniki: 25 dag mąki 25 dag rozdrobnionego, mielonego szpinaku 2 duże jajka 1 łyżeczka soli sos 2-3 łyżki masła kilka plastrów chudej szynki 2 ząbki czosnku tarty parmezan Nabierać ok. 1/4 łyżki ciasta i kłaść je na gotującą wodę (łyżkę również wkładać do wody). Do przygotowania ich potrzebna jest specjalna tarka, ale ponieważ takowej nie posiadam, kluski są kładzione. Gotować chwilę po wypłynięciu kluseczków na powierzchnię wody. Pół minuty przed końcem smażenia dodać przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek. Ja wzbogaciłam je jeszcze o szynkę i czosnek. Kluseczki wrzucić na patelnię do sosu. Jeśli będzie za twarde, dolać trochę wody. Te kluseczki są bardzo popularne we Włoszech i nazywają się gnocchetti.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2014/03/Kluseczki-szpinakowe.html