Koniecznie spróbujcie również: – szakszuki z soczewicą – szakszuki po meksykańsku z chorizo Składniki na 2-3 porcje: – 150g szpinaku baby – 4 jajka – 1/3 papryki czerwonej – 20g twarogu półtłustego lub fety – 1-2 ząbki czosnku – 1/2 łyżki oliwy – sól, pieprz Czy to z pomidorami, czy to po meksykańsku, czy właśnie na zielono ze szpinakiem, jeśli mamy płynne żółtko – to mamy do czynienia z najlepszym śniadaniem świata! W międzyczasie kroimy paprykę i na koniec smażenia dodajemy ją wraz z pokruszonym twarogiem lub fetą na patelnię. Jeżeli miałabym wybierać: śniadanie na słodko czy na słono, mówię stanowcze na słono. Nie ma to jak rozpocząć dzień od pysznej kanapki, od pysznej jajecznicy, jajka sadzonego czy na twardo. Na patelni szklimy na oliwie pokrojony w plastry czosnek.