Glazurowane młode marchewki

Martyna
Sałatki
23.04.2020 19:52
Glazurowane młode marchewki

Składniki: – 2 pęczki młodych marchewek – 1 łyżeczka oliwy – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka masła – rozmaryn świeży lub suszony – sól, pieprz Marchewkom odcinamy nać, pozostawiając 2 cm do ozdoby i szorujemy je pod bieżącą wodą, osuszamy. Młode marchewki idealne są jako samodzielna przekąska, jako składnik dania makaronowego (kliknij TUTAJ), czy jako dodatek do obiadu np. w postaci glazurowanej. Młode marchewki powoli zaczynają pojawiać się w warzywniakach, więc nie ma co zwlekać, a należy korzystać z dobrodziejstw jakie daje nam natura. Idealnie komponują się w sałatkach, tartach, czy jako porcja warzyw do obiadu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/glazurowane-mlode-marchewki/