Składniki: Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Następnie maliny przeciskamy przeciskamy przez sitko aby pozbyć się pestek. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, studzimy. Gdy piana będzie szklista a cukier będzie niewyczuwalny (rozpuści się) dodajemy wiórki kokosowe, sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Dwie duże blachy piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na których rysujemy koła o średnicy ok. 23 cm (można odrysować talerze obiadowe). Do owoców dodajemy 1/4 szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 5 minut. Pieczemy przez 5 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120°C (z termoobiegiem). Na papier wykładamy ubitą pianę formując okręgi zgodnie z narysowanym wzorem.