Smażone pączki z chrupiącą skórką

Desery
04.05.2020 18:21
Smażone pączki z chrupiącą skórką

Fried donuts with crispy crust 1 serving (4 donuts, 410 kcal) time of preparation: 30 minutes (+10 minutes of frying) Ingredients: 75 g wheat flour 40 g of plantbased milk 5 g chia seeds 5 g of vegetable oil 5 g of erythritol or sugar a little yeast orange juice for spreading donuts 45 g plantbased yogurt + a few drops of orange aroma (optional) Instructions: Mix warm plantbased milk with chia seeds and let it stand for 5 minutes. Add sweetener, yeast, a tablespoon of flour, mix and leave for 10 minutes. After this time, add the rest of the flour, oil and knead the dough (if it is too sticky, add more flour, and if it is too dry add more milk). Smażone pączki z chrupiącą skórką 1 porcja (4 pączki, ok. 410 kcal) czas przygotowania: ok. 30 minut (+10 minut smażenia) koszt: ok. 1.70 zł Składniki: 75 g mąki pszennej 40 g mleka roślinnego 5 g nasion chia 5 g oleju roślinnego 5 g erytrytolu lub cukru odrobina drożdży sok z pomarańczy do posmarowania pączków 45 g jogurtu roślinnego + parę kropli pomarańczowego aromatu (opcjonalnie) Wykonanie: Ciepłe mleko roślinne mieszamy z nasionami chia i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie rozgrzewamy niewielką ilość oleju na patelni, pączki smarujemy sokiem pomarańczowym i smażymy po 3-4 minuty z obu stron (lub krócej, jeśli szybciej się zarumienią). Następnie formujemy pączki (nie mogą być za grube, pamiętaj że urosną podczas smażenia) i odstaw na papierze do pieczenia jeszcze na 20-30 minut do wyrośnięcia. After this time, warm up a small amount of oil in a frying pan, smear donuts with orange juice and fry for 3-4 minutes on both sides (or shorter, if they turn brown faster).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/smazone-paczki-z-chrupiaca-skorka/