Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 pęczek młodej włoszczyzny 500 g młodych ziemniaków 3 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki kurkumy 270 g sera feta szczypior i koperek do posypania 270 g sera feta szczypior i koperek do posypania 1,5 l wody sól Łodygi kroimy w cienkie krążki zostawiając w całości główki. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z kilkoma łyżkami wazowymi wywaru. Łodygi kroimy w cienkie krążki zostawiając w całości główki. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z kilkoma łyżkami wazowymi wywaru. Ziemniaki skrobiemy lub obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki skrobiemy lub obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy ziemniaki. Gotujemy około 10 minut, do momentu aż ziemniaki zmiękną. W garnku rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy ziemniaki. Gotujemy około 10 minut, do momentu aż ziemniaki zmiękną. Dodajemy do zupy i gotujemy około 3 minut. Dodajemy do zupy i gotujemy około 3 minut.