Składniki: 1 młoda kapusta 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła pół szklanki wody pęczek koperku duża szczypta cukru sól pieprz Kapustę obieramy z brzydkich liści, kroimy na ćwiartki, wycinamy głąb i szatkujemy, wrzucamy do garnka. Następnie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chwile przesmażamy. Jedna poszła na surówkę na dzisiejszy obiad, druga na kapustę zasmażaną. Nie kupiłam jednak żadnej, bo w lodówce w domu czekały na mnie dwie sztuki <3. Wlewamy do niego wodę, gotujemy pod przykryciem około 6 minut – aż kapusta będzie al dente, od czasu do czasu mieszamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/mloda-kapusta-zasmazana/