Składniki: 300 g filetu z łososia 1 opakowanie mieszanki sałat 2 pomarańcze 1 czerwona cebula garść obranych orzechów włoskich sok z połowy cytryny 1 łyżka ziaren siemienia lnianego 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżka jasnego sosu sojowego sól pieprz olej rzepakowy olej rzepakowy extra virgin (można użyć oliwy) (przepis na 3 porcje) Do miski wrzucamy mieszankę sałat, łososia, kawałki pomarańczy, orzechy, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, siemię, sok z pomarańczy i cytryny, odrobinę oleju rzepakowego extra virgin. Z tego co zostało z filetowania owoców wyciskamy sok. Pomarańcze obieramy ze skóry, najlepiej nożem, w taki sposób żeby nie pozostała na nich biała błona. Sałatka z pomarańczą i wędzonym łososiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, pomarańczami i orzechami włoskimi Mój organizm średnio przyswaja jedzenie przez bite 3 dni (lub dłużej) smażonego karpia, pieczonych szynek i innych tego typu rolad.