Składniki: 1/2 skrzydła indyka (można pominąć) 4 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1/3 pora (zielona część) 5 buraków 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki octu winnego 1/2 łyżki granulowanego czosnku 1/2 łyżki kurkumy 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz 2 łyżki octu winnego 1/2 łyżki granulowanego czosnku 1/2 łyżki kurkumy 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz Gdy warzywa i kasza będą miękkie odławiamy z zupy mięso, dodajemy ocet, czosnek oraz kurkumę. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz zielem angielskim, zmniejszamy ogień i gotujemy około 30 minut. Dodajemy obraną włoszczyznę, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki buraki oraz mięso.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/04/krem-z-buraka-i-kaszy-jaglanej.html