Muffinki marchewkowe

Ewa

Ciasta

21.04.2020 8:25

Muffinki marchewkowe

Lubię ten rodzaj słodkości, bo mogę włączyć w przygotowania moje dziecko, nawet jeśli jego pomoc ma – jak w tym wypadku – polegać na przyniesieniu i wybiciu jajek, czy odmierzeniu pozostałych składników. Uznajmy więc, że oprócz tego, że jest pysznie, jest też odrobinę bardziej zdrowo;) 4 jajka 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki cynamonu 2 szkl. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 195 stopni na około 20-30 minut (do suchego patyczka) I jeszcze zdjęcia zrobione telefonem 🙂 Na chwile obecną widzę jak moje dziecko potrzebuje przydzielenia mu jakichś zadań. Jest to też fajna opcja na przemycenie do diety jakiegoś warzywa, tutaj marchewki. A nagrodą po skończonej pracy są pyszne muffinki z kawałkami czekolady i orzechów. Dodatkowo: 50 g czekolady orzechy włoskie Orzechy włoskie i czekoladę drobno siekamy.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/04/21/muffinki-marchewkowe/