Składniki: (2 porcje) - 4 kromki pszennego pieczywa - 2 łyżki pasty tahini - 150 g. mozzarelli w kawałku - 4 plastry szynki dojrzewającej - 4 jajka - 1 łyżka octu - sól, pieprz W rondelku zagotuj wodę, dodaj ocet. Połóż część startej na tarce mozzarelli, na to paseczki szynki i po jednym jajku w koszulce. Gotuj jajko około 2 minut, a następnie wyjmij ostrożnie łyżką cedzakową i włóż do zimnej wody. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Kromki ułóż na blaszce i posmaruj każdą cieniutką warstwą tahini. Gotującą wodę zamieszaj aby zrobić w niej mały wir wodny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/04/tosty-z-szynka-dojrzewajaca-i-jajkiem-w.html