mąki krupczatki - 1/2 łyżeczki soli - 2 łyżki oleju - zaczyn Biały sos - 3 łyżki oliwy Biała Trufla Monini - 1 łyżka mąki pszennej - 1 szkl. lekko ciepłej wody - 1/2 łyżeczki cukru - 2 łyżki mąki pszennej Ciasto - 200 g. mąki pszennej - 100 g. mleka - 1 gałązka rozmarynu - sól, pieprz Dodatki - 8 szt. pieczarek - 120 g. sera camembert - 2 łyżki oliwy Biała Trufla Monini - garść pokruszonych orzechów włoskich - garść rukoli (opcjonalnie) Kulkę ciasta włóż do miski, przekruj ścierką kuchenną i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Składniki zaczynu dokładniej wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 15-20 minut. Składniki: (1 pizza dla 2 osób) Zaczyn - 20 g. świeżych drożdży - 200 ml. Przełóż ciasto na blat i wyrabiaj ugniatając rękami około 10 minut. Do mąki wlej wyrośnięty zaczyn, dodaj olej i połącz składniki drewnianą łyżką. Dłońmi rozciągnij ciasto na dużą okrągłą pizzę. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat posypany mąką.