Składniki dla 2-3 osób: ok. 500 g świeżej kapusty (użyłam pół główki małej kapusty) 1 większa marchew 1 jabłko 2 łyżki gęstej śmietany 12% sól i pieprz Kapustę możesz poszatkować nożem, ale najwygodniej zetrzeć na tarce o dużych oczkach (kiedyś kapustę kroiłam ręcznie, a teraz używam malaksera, polecam również elektryczną szatkownicę). Poniżej podałam składniki na przygotowanie porcji dla 3 osób, ale możesz proporcjonalnie zwiększyć ich ilość zależnie od swoich potrzeb. W sam raz do podania na obiad, na kolację lub jako dodatek do ryb i mięs z grilla. Bardzo prosta surówka z białą kapustą, marchewką i jabłkiem – smaczna… soczysta… chrupiąca.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kulinarnesos.com.pl/surowka-z-bialej-kapusty-ze-smietana/