Orzeszki z kremem

Desery
15.04.2020 14:03
Orzeszki z kremem

Krem kokosowy: - 1/4 kostki margaryny - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1/4 szklanki wody - 1/2 szklanki cukru - 1,5 szklanki pełnotłustego mleka w proszku - wiórki kokosowe Margarynę roztopić z cukrami i wodą. - 2 łyżki gorzkiego kakao - 1/4 kostki margaryny - 1/4 szklanki wody - 1/2 szklanki cukru - 1,5 szklanki pełnotłustego mleka w proszku Margarynę roztopić z cukrem, wodą i kakao. Krem orzechowy: - 100 ml śmietanki 30% - 1/4 szklanki pełnotłustego mleka w proszku - 100 g białej czekolady - 30 g serka mascarpone - 35-40 g zmielonych orzeszków ziemnych - opcjonalnie łyżka alkoholu ( rum/wódka/likier) Składniki na ciasto: - 440 g mąki pszennej - 100 g cukru pudru - 2 jajka - 250 g masła - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cukru waniliowego - szczypta soli Do zimnego dodać mleko w proszku ( trzeba szybko mieszać, żeby nie powstały grudki) i wiórki kokosowe. Do zimnego dodać mleko w proszku ( trzeba szybko mieszać, żeby nie powstały grudki). Dodać mleko w proszku (trzeba szybko mieszać, żeby nie powstały grudki). Mieszamy i studzimy w lodówce Do chłodnej masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Orzeszki z kremem-przepis do którego niestety trzeba mieć odpowiednią formę. Gofrownica z wymiennymi wkładkami też doskonale sobie radzi i dobrze wypieka łupinki. Formujemy małe kuleczki, które powinny zająć połowę wgłębienia w formie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkiepole.blogspot.com/2020/04/orzeszki-z-kremem.html