Krem tiramisu: - 4 żółtka - 2 białka - 500 g serka mascarpone - 120 g cukru pudru - 4 łyżki Amaretto - 2-3 łyżki kawy rozpuszczalnej Żółtka ubić z 60 g cukru pudru na puszysty krem. Mus z malin: - 450 g malin - 3 płaskie łyżki cukru pudru - 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego Maliny podgrzać z cukrem. Zamiast malin można użyć dowolne, ulubione owoce :) Kruchy spód: - 180 g miękkiego masła - 0,5 szklanki cukru pudru - 1,5 szklanki mąki pszennej Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo 60 g cukru pudru. Piec w 190^C przez 15 minut, a następnie w 180^C przez około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. By nie było za słodko, całość przełamuje smak malin, a dodatek masła orzechowego dodaje dodatkowej chrupkości. Tarta na kruchym spodzie z kremem tiramisu. Dodatkowo: Następnie wykładamy mus z malin.