Cissto Rafaello

Ciasta
28.11.2020 5:34
Cissto Rafaello

Składniki na krem kokosowy: - 250 g margaryny - 250 g pełnotłustego mleka w proszku - 250 g cukru pudru - 150 ml likieru kokosowego - 2 ubite białka - 200 g zmielonych płatków migdałowych - 200 g wiórków kokosowych Margarynę utrzeć za pomocą miksera na jasny krem. Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki gorącej wody - 175 g cukru - 2 cukry wanilinowe - 200 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Na koniec przekładamy do miski ubite białka i delikatnie mieszamy trzepaczką lub drewnianą łyżką do połączenia wszystkich składników. Idealne na upały, stanie poza lodówką mu nie zaszkodzi, nie rozpłynie się :) W osobnej misce ucieramy żółtka z dodatkiem wrzątku, dodajemy partiami cukier. Dodawać partiami, na zmianę cukier puder i mleko. Dodatkowo: - likier kokosowy - uprażone wiórki kokosowe Dolny biszkopt nasączyć likierem. Wierzch oprószyć uprażonymi na suchej patelni wiórkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiepole.blogspot.com/2020/05/ciasto-rafaello.html